58 347-93-20 poradnia@grmed.pl

Nasz zespół

Specjaliści i pasjonaci

 

Dzięki wykwalifikowanemu i zgranemu zespołowi możemy otoczyć Pacjenta kompleksową opieką dostosowaną do indywidualnych potrzeb każdego Pacjenta.

Dominika Gier  

DIETETYK MEDYCZNY

Założycielka poradni Dietetyki Medycznej GRMED. Absolwentka Gdańskiego Uniwersytetu Medycznego.

Wykładowca akademicki na Wydziale Nauk o Zdrowiu WSZ w Gdańsku – kierunek dietetyka.

Swój przewód doktorski poświęciła badaniom nad rolą diety eliminacyjnej w chorobie Hashimoto.

Na co dzień zajmuje się tzw. trudnymi przypadkami, pacjentami z chorobami autoimmunizacyjnymi, pacjentami onkologicznym, otyłymi, z insulinoopornością, dziećmi z nadmierną masą ciała, pacjentami z różnymi schorzeniami gastrycznymi,  metabolicznymi i endokrynnymi a także borykającymi się z niepłodnością.

Prowadzi szkolenia, webinaria i warsztaty z zakresu specjalistycznej dietoterapii, immunologii, probiotykoterapii i nietolerancji pokarmowych, jest też prelegentką na konferencjach medycznych i żywieniowych. Autorka prac oryginalnych i poglądowych a także artykułów do czasopism branżowych. Jest współautorką książki „Kompendium nietolerancji pokarmowych”.

Jest też autorką badań dotyczących rodzaju i częstotliwości występowania IG-zależnych alergii pokarmowych u pacjentek z chorobą Hashimoto. W kręgu jej zainteresowań naukowych leżą choroby autoimmunizacyjne, dietoterapia i leczenie niepłodności oraz wpływ mikrobiomu i probiotykoterapii na nasze zdrowie.

Zwolenniczka poszukiwania źródłowej przyczyny choroby.

 

 

Agata Kozłowska   

DIETETYK MEDYCZNY

Absolwentka Gdańskiego Uniwersytetu Medycznego w Gdańsku.

Praktykowała na oddziałach szpitalnych specjalizujących się w leczeniu nadwagi i chorób dietozależnych (w szczególności cukrzycy, chorób zapalnych jelit i chorób nerek) oraz w odżywianiu Pacjentów wyniszczonych przez choroby przewlekłe, w tym nowotwory. Wciąż poszerza swoja wiedzę biorąc udział w licznych szkoleniach i konferencjach naukowych.

W swojej pracy magisterskiej przeprowadziła badania na temat stanu odżywienia osób na diecie wegetariańskiej oraz wegańskiej. Zainteresowanie tematyką diet roślinnych wykorzystuje w swojej codziennej pracy z Pacjentami.

Wykładowca akademicki na Wydziale Nauk o Zdrowiu WSZ w Gdańsku, prowadzi zajęcia praktyczne z projektowania diet leczniczych w wybranych jednostkach chorobowych.

Prowadzi również wykłady edukacyjne dotyczące prawidłowego odżywiania i dietoterapii.

Zajmuje się Pacjentami ze schorzeniami, takimi jak: insulinooporność, zaburzenia lipidowe, cukrzyca, choroby tarczycy (w tym Hashimoto), nadciśnienie. Specjalizuje się również w dietoterapii wegetarian. Do każdego Pacjenta podchodzi indywidualnie, jadłospisy uwzględniają stan zdrowia, preferencje oraz możliwości Pacjenta.