Zapraszamy na II Ogólnopolski Kongres Dietetyki i Medycyny Funkcjonalnej

GR MED | Kwi, 03, 2017 |

Zapraszamy serdecznie Dietetyków, Lekarzy, Wykładowców, Trenerów Personalnych, Studentów kierunków związanych ze zdrowiem i wszystkich zainteresowanych najnowszą wiedzą dotyczącą żywienia i zdrowia do udziału w II edycji wydarzenia łączącego ściśle świat medycyny i dietetyki.

Hasłem przewodnim tegorocznego Kongresu jest SYNERGIA LECZENIA I SZEROKIE SPEKTRUM NOWOCZESNYCH TERAPII

Przygotowaliśmy dla Państwa dwa dni prelekcji pełnych praktycznych informacji, nowych doniesień naukowych i nowatorskich metod leczenia. Różnorodna tematyka Kongresu ukaże Państwu interdyscyplinarne podejście do problemów zdrowotnych naszego społeczeństwa oraz pokaże możliwości skutecznego postępowania.

 

Wsród tematów poruszanych na Kongresie pojawią się:

* diagnostyka i postępowanie lecznicze w zaburzeniach ze spektrum autyzmu

* utajone infekcje i konifekcje, jako przyczyna wielu schorzeń

* zakażenia pasożytnicze w praktyce lekarza i dietetyka

* dietoterapia w zaburzeniach płodności i w zaburzeniach hormonalnych

* nowe podejście do diety i suplementacji ciężarnych

* modulowanie mikrobioty jelitowej w celu przywracania zdrowia

* potencjalne korzyści zdrowotne ze stanu ketozy fizjologicznej – dieta ketogenna

* diagnostyka poliformizmów genowych i ich znaczenie w dietoterapii oraz odżywianiu

* hormonalne problemy związane z odchudzaniem

* właściwa aktywność fizyczna w przebiegu choroby autoimmunizacyjnej

* wykorzystanie aktywnych związków roslinnych w profilaktyce leczeniu nowotworów

* wpływ czynników środowiskowych na zdrowie mężczyzn

* prolaktyna a układ odpornościowy i choroby autoimmunizacyjne

 

Prelekcje będą prowadzone min. przez lekarzy specjalistów, dietetyków klinicznych i sportowych.

Zapraszamy Państwa serdecznie do rejestracji i do zobaczenia w Rumi. Nie może Was zabraknąć w gronie najlepszych specjalistów.

 

Program szczegółowy prelekcji pojawi się w terminie późniejszym.

Dowiedz się więcej na Facebooku.

Tagi :